Opvang op margedagen

Elke basisschool stelt tijdens het schooljaar margedagen vast. Dit zijn voor de kinderen extra vrije (halve of hele) dagen naast de reguliere vakanties en erkende feestdagen. SKSG biedt op deze dagen buitenschoolse opvang aan.

Hoe werkt opvang op margedagen?

Log in met uw debiteurennummer en uw wachtwoord op Mijn SKSG, via de SKSG app of via de website en vul de gewenste dagen in onder ‘aanvragen’ (zie afbeelding). Log je voor de eerste keer in, dan kun je hier klikken voor extra informatie.

De opvang is gegarandeerd wanneer je de aanvraag minimaal 14 dagen van tevoren doorgeeft via Mijn SKSG. Als je in de gelegenheid bent om de dagen eerder door te geven dan helpt ons dat voor onze personele planning. De aangevraagde opvang kan je dus nu al doorgeven voor het hele jaar. Je kan tot 48 uur van tevoren aangevraagde opvang kosteloos annuleren.

Hier een kort instructiefilmpje over hoe je een vakantiedag of margedag aanvraagt.

Waarom heb ik geen margedagen (meer) in mijn contract?

We hebben gezien dat scholen verschillend omgaan met het aantal margedagen dat ze jaarlijks hebben. Dit bracht een stuk onevenredigheid met zich mee.

Het margedagencontract (dat uitgaat van een vast aantal margedagen per jaar) houdt daarom op te bestaan. Vanaf 2017 betaal je voor margedagen als je ze ook echt nodig hebt.  Margedagen geef je in 2017 door via je eigen SKSG App als ‘extra dag’. Had je in 2016 een margedagen contract dan zullen in 2017 de uren op de maandelijkse factuur lager worden. Vergeet dit niet door te geven aan de belastingdienst.

Meer weten?

Bij SKSG is het ook mogelijk is om margedagen en/of vakantieopvang aan te vragen vanuit de opgebouwde tegoeden. Dat is een groot voordeel waarin wij positief verschillen met andere opvangorganisaties.

Heb je andere wensen of wil je meer weten over de tarieven en mogelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie (050 – 317 13 90 of klantenservice@sksg.nl). Zij helpen je graag verder!