overlay

SKSG kinderen ontmoeten kampioenen!

Datum:

In de maanden maart en april vinden er bijzondere ontmoetingen plaats bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen. In het kader van SKSG “Date de Topsporter” komen er namelijk Europese- Wereld- én Olympische kampioenen en topsporters langs om over hun sport te vertellen! Kinderen gaan persoonlijk in gesprek met de sporters, ze mogen hen het hemd van het lijf vragen en natuurlijk een clinic volgen onder leiding van de topsporter.

SKSG Date de Topsporter wordt georganiseerd tijdens de themamaanden Sport & Bewegen. Sport & Bewegen is één van de vijf speerpunten waarmee SKSG er zorg voor wil dragen dat kinderen zich zo breed mogelijk ontwikkelen en hen bijzondere ervaringen meegeven die ze voor de rest van hun leven niet zullen vergeten. Directeur-bestuurder Enno van der Werff: “We zijn erg blij en trots dat we grote namen als Sarèl de Jong, Rienk Mast, Thijmen Kupers, Roel Boomstra  en Willemijn Bos mogen ontvangen en kinderen op deze wijze met uiteenlopende sporten als  kickboksen, basketbal, atletiek, dammen en hockey in aanraking komen. Het past het ook heel goed bij SKSG, omdat wij een gezonde leefstijl voor onze kinderen van jongs af aan stimuleren. Dat betekent onder andere; veel bewegen en gezonde voeding. Als er iemand hierin rolmodel kan zijn voor onze kinderen, dan zijn het deze topsporters wel.”

Als oer-Groningse organisatie zijn we er hartstikke trots op dat zoveel Groningse topsporters hun medewerking hebben toegezegd.