overlay

Peuterspeelzaal

Op een fijne plek lekker spelen en samen nieuwe ervaringen opdoen: dat kan op de peuterspeelzaal en de kinderdagopvang van SKSG! Kinderen in de leeftijdsfase van 2-4 jaar staan te trappelen om de wereld te verkennen. Bij ons kan jouw peuter samen met andere kinderen veilig zijn of haar gang gaan in verschillende speelleerhoeken en meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. De optimale ontwikkeling van jouw kind staat voorop! 

Elke dag naar buiten peuters

Optimale kindontwikkeling

“Zelf doen!” is een uitspraak die veel gehoord wordt op de peuterspeelzalen. Bij ons krijgen kinderen daar de ruimte voor, want door zelf dingen te proberen worden kinderen sneller zelfstandig en krijgen ze meer zelfvertrouwen. We werken met verschillende thema’s waar we leerzame activiteiten aan koppelen. Zo stimuleren we jouw peuter in de emotionele en sociale ontwikkeling. Op elke peuterspeelzaal en kinderdagopvang maken we gebruik van een VVE-programma (voor- en vroegschoolse educatie) om de optimale kindontwikkeling te ondersteunen. Ook organiseren we regelmatig interessante workshops voor ouders over diverse onderwerpen.

Gelijke kansen voor alle kinderen

Alle peuteropvanglocaties van SKSG voldoen aan de kwaliteitseisen die gelden voor kinderdagopvang. We zetten ons op elk kindcentrum dus volledig in voor de optimale ontwikkeling van jouw kind, want alle kinderen verdienen gelijke kansen. Nu ook de gemeente Groningen deze wens heeft uitgesproken en de subsidies heeft uitgebreid, is het voor alle peuters in Groningen mogelijk om naar de peuterspeelzaal te gaan. Ook zijn de openingstijden van de peuterspeelzaal in de stad aangepast. Kijk voor meer informatie hierover bij contractvormen.

Je peuter wordt op elke locatie van SKSG uitgedaagd om het mooiste te worden wat hij of zij kan zijn: zichzelf! Meer informatie over de harmonisatie van de peuterspeelzaal vind je op de website van de Rijksoverheid.

Talent ontwikkelen peuteropvang

Spelenderwijs ontdekken

Voor dreumesen en peuters is de hele wereld een grote ontdekkingstocht, ook op de peuterspeelzaal en de kinderdagopvang! Je kind maakt kennis met zingen, voorlezen, bewegen en knutselen met verschillende materialen. Spelenderwijs leren kinderen de wereld zo steeds beter kennen. Door samen met andere kinderen te spelen, leren ze ook hoe het is om in een groep te zitten en te delen met andere peuters. Speelgoed en activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen, en de ruime speelplaatsen en tuinen zijn met zorg ingericht. Plezier staat altijd voorop!

samen spelen op de fiets

Elke dag naar buiten

‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!’ Buitenspelen is een onderdeel van het dagritme op elk kindcentrum van SKSG. Veel locaties hebben dan ook een prachtige afgeschermde ontdektuin waar de dreumesen en peuters lekker samen kunnen spelen. Spelen in de buitenlucht is gezond en het biedt kinderen de gelegenheid om samen te spelen en zo hun sociale vaardigheden te trainen. Ze maken kennis met alles wat de natuur te bieden heeft en krijgen zo respect voor de wereld om hen heen. Kenmerkende buitenspeelactiviteiten als klimmen, klauteren, bouwen en rennen zijn daarnaast goed voor de motorische ontwikkeling.

Samen eten - zelf doen

Gezonde voeding

Volgens onze overtuiging kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl, en gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom bieden we op onze kindcentra goede, verantwoorde en gezonde voeding aan: voeding die passend is bij de leeftijdsfase waarin het kind zit, voeding die voor elk kind de basis geeft voor elke dag. We eten en drinken op vaste momenten en zitten daarbij aan tafel, waarbij veel gevarieerd wordt met producten. Je leest meer over gezonde voeding bij SKSG in het voedingsbeleid.

 

 

Hoe werkt het?

Op de peuterspeelzaal neem je de opvang per dagdeel af met een minimale afname van twee dagdelen per week (40 weken per jaar). In Groningen en Leek ben je vrij om zelf dagdelen te kiezen, mits er uiteraard plek is op de gewenste dagdelen.

In de stad Groningen gelden de volgende openingstijden op de peuterspeelzaal:

  • Ochtendopvang: van 8.30 uur tot 12.30 uur
  • Middagopvang: van 13.00 uur tot 17.00 uur

In het Westerkwartier gelden de volgende openingstijden:

  • Ochtendopvang: van 8.30 uur tot 11.30 uur
  • Middagopvang: van 13.00 uur tot 16.00 uur
Samen eten

Wil je de sfeer komen proeven?

Je kunt vrijblijvend een rondleiding inplannen op één van onze peuterspeelzalen bij jou in de buurt. Plan direct een rondleiding in op de peuteropvanglocatie van jouw keuze in Groningen of het Westerkwartier. Op de website lees je meer over de contractsoorten. Heb je vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen of bel SKSG Klantadvies via 050 317 13 90. We zijn ook bereikbaar via WhatsApp 06 49 49 49 21 en mail: klantadvies@sksg.nl.