‘Stop, hou op!’ Eerste rookvrije bord onthuld op SKSG Poolster

Donderdag 31 mei, op Wereld Niet Roken Dag, vond het feestelijke startsein plaats voor het ophangen van de rookvrije borden op alle locaties van SKSG. Het startsein werd gegeven bij SKSG Poolster in het bijzijn van de kinderen, gemeenteraadslid D66 Wieke Paulusma en algemeen directeur/bestuurder Enno van der Werff. Om ervoor te zorgen dat er tijdens de onthulling niets boven Groningen hing, mochten de kinderen samen met Wieke Paulusma de lucht rookvrij maken!

Aan Enno van der Werff de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt dat kinderen rookvrij opgroeien? ‘Het moet gewoon vanzelfsprekend zijn dat kinderen rookvrij opgroeien. Kinderen moeten beschermd worden tegen tabaksrook en tegen de verleiding om te gaan roken. Een rookvrije omgeving draagt daar natuurlijk enorm aan bij.’

Maar is het plaatsen van zo’n bord niet een druppel op een gloeiende plaat? ‘Nee, ik denk juist dat het een olievlek gaat worden, een enorme olievlek. SKSG heeft zich als een van de eersten aangesloten bij de Rookvrije Alliantie Groningen. Toen nog een klein select groepje, die alliantie is alleen maar groter geworden! Iedereen wordt hier enthousiast van en met enthousiasme bereik je heel veel.’

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van het roken. De gemeente Groningen heeft zelfs de ambitie uitgesproken om de eerste rookvrije stad van Nederland te worden en SKSG werkt daar heel graag aan mee.

Groot voorstander van een rookvrije generatie Wieke Paulusma vroeg gisteren bij de onthulling aan de kinderen wat zij zelf kunnen zeggen als ze mensen zien roken: ‘Stop, hou op!’ Een goede uitsmijter van een feestelijke onthulling!