Kwalleballen op Nationale Modderdag

Op Nationale ModderDag, vrijdag 29 juni, gaan SKSG kinderen uit het Westerkwartier Kwalleballen in Sebaldeburen. De belangrijkste ingrediënten: veel modder, water, een jutezak en enthousiaste kinderen die niet bang zijn om vies te worden!

Kwalleballen is een potje modderrugby op een omgeploegd veld. De spelregels van Kwalleballen zijn simpel: teams scoren punten door met een jutezak met zand de andere kant van het veld te bereiken en het daar in een kuil met water te gooien. Het andere team doet er natuurlijk alles aan om dit te voorkomen. Donkergroen heeft het veld waar het toernooi plaatsvindt modderig gemaakt, dus vies worden is gegarandeerd.

International Mud Day

In het kader van het thema ‘SKSG Goes Green’ doet SKSG elk jaar mee aan ModderDag. Natuurbeleving met al je zintuigen staat erg hoog in het vaandel bij SKSG, en wat is er beter om de natuur écht te beleven dan door in de modder te springen? Op alle locaties worden modderige activiteiten georganiseerd. Het idee van ‘International Mud Day’ is ontstaan in Nepal, om kinderen positieve natuurervaringen te geven en verbindingen te leggen tussen kinderen en hun omgeving. In 2013 is ModderDag door Veldwerk Nederland naar Nederland gehaald.