Kinderen van harte welkom bij het SKSG modderspektakel bij ‘Speelnatuur van OERRR’

Op Nationale ModderDag op 29 juni maakt SKSG er weer een modderig feestje van en alle kinderen zijn welkom! Bij Speelnatuur van OERRR bij Kardinge* komt een speciaal blotevoetenpad, een waterbaan en natuurlijk gaan we moddertaarten bakken. Dus neem je vormpjes, emmers en scheppen mee en ervaar zelf wat je allemaal kunt doen met modder!

Net als vorig jaar organiseert SKSG ook dit keer weer een hele Modderweek, met als één van de  hoogtepunten het modderevent bij ‘Speelnatuur van OERRR’ bij Kardinge. Tijdens het modderevent is iedereen welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur vies te worden en lekker met modder te komen spelen. Alles wat je hiervoor nodig hebt is aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen speelgoed meenemen. Bij onze SKSG caravan is er water en fruit voor de kinderen en je maakt kans om een OERRR abonnement te winnen! Tip: neem een schoon setje kleding en een handdoek mee.

Spelen en ontdekken met modder

Natuurbeleving en natuureducatie staan bij SKSG hoog in het vaandel, en daarbij hoort “natuurlijk” modder! Alle 100 SKSG locaties en gastouders organiseren daarom in de Modderweek uitdagende modderactiviteiten voor kinderen van 0-13 jaar. De activiteiten verschillen per locatie, maar bij elke activiteit staan zand en water centraal waardoor kinderen spelenderwijs meer worden betrokken bij de natuur. Baby’s voelen het water en de aarde, peuters bakken zandtaartjes en leren zo de structuur van zand kennen en oudere kinderen bouwen kanalen, kastelen en dijken. In Sebaldeburen wordt zelfs een echte rugbymodderwedstrijd (Kwalleballen) georganiseerd! Kortom, alle kinderen kunnen binnen hun eigen mogelijkheden energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt op ModderDag. Vies worden is plezier hebben!

International Mud Day

ModderDag wordt in meerdere landen gevierd.  Het idee van ‘International Mud Day’ is ontstaan in Nepal, om kinderen positieve natuurervaringen te geven en verbindingen te leggen tussen kinderen en hun natuurlijke omgeving. In 2013 is ModderDag door Veldwerk Nederland naar Nederland gehaald.

*Pedagogisch medewerkers van SKSG begeleiden de activiteiten. Ouders die op eigen gelegenheid komen met hun kind(eren) blijven zelf verantwoordelijk voor hun kind(eren).

*Route: Bij de Klimtoren kun je de auto neerzetten en dan is het links van de velden bij GVAV.