Opvang aanvragen voor een margedag of vakantiedag?

Dit doe je voortaan heel eenvoudig via de SKSG App

Hoe werkt dit?|
Log in met uw debiteurennummer en uw wachtwoord op Mijn SKSG, via de SKSG app of via de website en vul de gewenste dagen in onder ‘aanvragen’ (zie afbeelding). Log je voor de eerste keer in, dan kunt u hier klikken voor extra informatie.

Heb je een contract voor alleen vakantieopvang en margedagen, dan is de opvang gegarandeerd wanneer je de aanvraag minimaal 14 dagen van tevoren doorgeeft via Mijn SKSG.
Heb je geen apart vakantieopvangcontract dan kun je ook extra vakantieopvang aanvragen. In dat geval bekijken de medewerkers van uw kindercentrum of er op de gewenste dag(en) voldoende ruimte is.
Als je in de gelegenheid bent om deze vakantiedagen al eerder door te geven dan helpt ons dat voor onze personele planning. De aangevraagde opvang kan je dus nu al doorgeven voor het hele jaar. Je kan tot 48 uur van tevoren aangevraagde opvang kosteloos annuleren.

Hier een kort instructiefilmpje over hoe vraag ik een vakantiedag of margedag aan.

Hoe geef ik de opvang voor vakantiedagen en margedagen door aan de belastingdienst?
Het aanvragen van de kinderopvangopvangtoeslag of het doorgeven van wijzigingen blijft altijd de verantwoordelijkheid van de ouder. Het doorgeven van wijzigingen aan de belastingdienst doe je via mijntoeslagen.

Voor de juiste verwerking heeft u een aantal mogelijkheden:

  • U wijzigt de toeslag per maand als u in die betreffende maand extra opvang heeft aangevraagd
  • U wijzigt achteraf aan het eind van het jaar (op basis van het jaaroverzicht van SKSG)
  • U maakt vooraf een schatting van de opvang die u nodig hebt voor margedagen en/of vakantiedagen. Aan het eind van het jaar vindt een eventuele verrekening door de belastingdienst plaats.

Bij SKSG is het ook mogelijk is om margedagen en/of vakantieopvang aan te vragen vanuit de opgebouwde tegoeden. Dat is een groot voordeel waarin wij positief verschillen met andere opvangorganisaties.