SKSG Ster | Buitenschoolse opvang | Kinderdagopvang | Peuterspeelzaal

Nieuwe locatie in ODS de Starter: SKSG Ster!

De natuurlocatie SKSG Ster bevindt zich in hartje Groningen. Het is een prachtige, groene locatie aan de rand van het stadspark, omringd door een ingerichte natuurtuin. De kinderboerderij en stadsspeeltuin zijn op loopafstand. Bij ons spelen de kinderen elke dag buiten, weer of geen weer. We bieden kinderopvang aan in één juniorgroep voor kinderen van 3 t/m 6 jaar oud.

Bij SKSG Ster is het doel dat kinderen later met veel plezier terugdenken aan hun tijd bij de kinderopvang. Bij ons kan ieder kind op zijn eigen manier schitteren!”
Manager Kindcentrum SKSG Ster

De samenwerking met de Openbare Daltonschool de Starter zorgt ervoor dat wij samen een Integraal Kindcentrum (IKC) vormen. Op deze manier bieden wij een uniek totaalpakket op het gebied van onderwijs, opvang, ontwikkeling en vrije tijd. We creëren een uitdagende, doorlopende ontwikkelingslijn en leveren een belangrijke bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

SKSG Ster kenmerkt zich door:

 • Kleinschalige opvang
 • Vertrouwde en ontspannen sfeer
 • Integraal kindcentrum (in samenwerking met de Openbare Daltonschool de Starter)
 • Een gevarieerd activiteitenaanbod

Onze werkwijze

Binnen de Ster juniorgroep werken wij, net als de basisschool waar de kinderen naartoe zullen gaan, volgens de visie van Dalton: een visie die goed aansluit op ons VVE-programma Startblokken en ons samenwerkingsverband met ODS de Starter. Hierdoor verloopt de doorstroming naar school voor de kinderen soepel. Bij de Daltonwerkwijze staat centraal dat kinderen actief betrokken worden bij hun eigen ontwikkeling en dat van anderen. Vrijheid (in gebondenheid), zelfstandigheid en samenwerking zijn de basisprincipes.

Het VVE-programma Startblokken waar wij gebruik van maken werkt met thema’s die voortkomen uit de belevingswereld van kinderen,  zoals naar de winkel gaan en een bezoekje aan de dokter. De pedagogisch medewerker daagt de kinderen uit zich te ontwikkelen op verschillende gebieden door kernactiviteiten die bij die thema’s aansluiten te organiseren, zoals bewegingsspellen, samen lezen en vertellen, beeldende activiteiten en uitstapjes.

Alle informatie over hoe we werken en onze visie kun je vinden in de ‘Algemene Pedagogische en Praktische informatie’ en deze past binnen ons ‘Pedagogisch Beleid’. Alle praktische informatie van de locatie vind je in onze locatiewijzer.

Algemene pedagogische & praktische informatie
Hierin geven we algemene pedagogische en praktische informatie. Deze informatie heeft betrekking  op alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen of buitenschoolse opvang en past binnen de uitgangspunten die in ons pedagogisch beleidsplan beschreven staan.

Locatiewijzer locatie
In de ‘Locatiewijzer’ vertellen we, met in ons achterhoofd de pedagogische uitgangspunten, waarin de locatie zich onderscheidt. Ook kun je hier praktische informatie vinden over de openingstijden, speciale producten die geboden worden, huisregels en contactgegevens. De locatiewijzer kun je onderaan deze pagina downloaden.

Verder kijken

Locatiewijzer Ster – juniorgroep januari 2019

 

InschrijvenRondleiding

Adres
Openingstijden
 • MA
  open
  07:30 - 18:00
 • DI
  open
  07:30 - 18:00
 • WO
  open
  07:30 - 18:00
 • DO
  open
  07:30 - 18:00
 • VR
  open
  07:30 - 18:00