Gastouderopvang (GOO): kleinschalig, huiselijk en flexibel

Zoek je kleinschalige opvang waarbij je kind wordt opgevangen in een gewone gezinssituatie? Of wil je dat jouw kind thuis opgevangen wordt? Dan is SKSG Gastouderopvang iets voor jou!

Gastouderopvang is kleinschalige en flexibele kinderopvang op maat. Deze opvang voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar vindt plaats in een huiselijke sfeer en kinderen zien altijd hetzelfde vertrouwde gezicht van de gastouder. Kinderen worden in kleine groepjes van maximaal zes kinderen opgevangen, afhankelijk van hun leeftijd. Omdat dagen en tijden onderling worden afgestemd met de gastouder is gastouderopvang erg geschikt voor als je flexibele werktijden hebt. Baby’s en kinderen die extra aandacht nodig hebben gedijen erg goed bij gastouderopvang door de rustige sfeer en continuïteit. Ook voor opvang na schooltijd kan een gastgezin een fijne plek zijn. Of je kiest voor een gastouder bij jou thuis.

Hoe werkt het?

De opvangdagen en -uren bepaal je in overleg met de gastouder. Voor kinderen van 0-4 jaar geldt een minimum van 32 uur per maand, van gemiddeld 8 uur per week. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt een minimum van 20 uur per maand van gemiddeld 5 uur per week. In principe wordt je kind overdag opgevangen, maar in overleg met de gastouder kan je kind eventueel ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend worden opgevangen. Gastouderopvang gaat niet per dagdeel: de daadwerkelijk afgenomen uren worden berekend. Heel flexibel dus!

Wil je zelf gastouder worden?

Dat kan natuurlijk ook bij SKSG! Je werkt zelfstandig maar maakt wel deel uit van een enthousiaste groep gastouders. We organiseren maandelijks inloopochtenden waar alle ruimte is voor collegiaal overleg terwijl de kinderen samen kunnen spelen. Ook kun je met de kinderen meedoen met uitstapjes die SKSG organiseert. SKSG organiseert passende scholing voor gastouders in overleg met de Gastoudercommissie. Belangstelling om gastouder bij ons te worden? Kijk voor meer informatie bij info voor gastouders.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder. Doe de opvangwijzer, kijk in de tarievenwijzer of neem contact op met SKSG Gastouderopvang voor meer informatie (050-317 1391 of goo@sksg.nl).

Lees hier meer over SKSG gastouderopvang aan huis 2019.  Je kunt ook een kijkje nemen op onze Facebookpagina!

 

Inschrijven Rondleiding