Buitenschoolse opvang (BSO) ( 4 – 13 jaar)

Schoolgaande kinderen kunnen voor en na schooltijd bij ons terecht voor buitenschoolse opvang. Jouw kind wordt van school opgehaald en naar de BSO begeleid door gediplomeerde pedagogisch medewerkers die hem of haar volop aandacht geven. Daar kan het lekker spelen met leeftijdsgenootjes en meedoen aan leuke activiteiten: vrije tijd in een rijke leeromgeving.

Activiteiten voor elk kind

Voor een kind is het belangrijk om in een vertrouwde, ontspannen sfeer opgevangen te worden na schooltijd. We besteden daarom elke dag veel tijd en aandacht aan de verhalen van je kind en de werkjes die hij of zij op school heeft gemaakt. Je kind kan verder natuurlijk lekker spelen met leeftijdsgenootjes of zich juist even terugtrekken en rustig een boek lezen. Daarnaast bieden we een breed activiteitenaanbod. Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd naar het park, de kinderboerderij of een theater of museum. Natuurlijk houden we hierbij rekening met meervoudige intelligentie: voor elk talent is een passende activiteit. Tijdens de vakanties kun je je geluk al helemaal niet op, want die zijn bij SKSG boordevol gepland met spectaculaire SKSGXtra activiteiten!

Ook hebben we speciale TOP-groepen (Tijd voor Ontspanning en Plezier) voor kinderen van acht jaar en ouder die al wat zelfstandiger zijn, en Junioropvang speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Bovendien bieden veel BSO’ s bij SKSG extra programma’s op het gebied van sport, huiswerkbegeleiding en natuureducatie.

Hoe werkt het?

Bij de naschoolse opvang gaan kinderen direct na schooltijd tot 18.00 uur naar de BSO, meestal naar een locatie die is aangesloten bij hun school. Bij voorschoolse opvang (VSO) wordt jouw kind vanaf 7:30 uur opgevangen, en tussen 8.15 uur en 8.30 uur naar zijn of haar klaslokaal gebracht. In de vakanties zijn we de hele dag open. Werk je vaak langer door? Geen probleem: er zijn meer mogelijkheden bij SKSG. Je kunt ook verlengde buitenschoolse opvang afnemen. SKSG werkt nauw samen met vrijwel alle scholen in de stad en het Westerkwartier: samen bieden we de zekerheid dat jouw kind buiten schooltijd goed wordt opgevangen. Voor kinderen van de samenwerkende scholen is altijd een plekje op de BSO of eventueel bij een gastouder. Kijk voor alle mogelijkheden voor BSO bij de verschillende contractvormen die SKSG aanbiedt. Opvang tijdens de lunchpauze valt niet onder BSO: hiervoor biedt SKSG Tussen de Middag Opvang.

Meer weten?

Weet je nog niet zeker welk contract het beste bij jou en je kind past? Wij helpen je graag verder. Doe de opvangwijzer, reken uit wat je gewenste opvangvorm kost met de kinderopvangcalculator of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie (050 – 317 1390 of klantenservice@sksg.nl).