Op een fijne plek lekker spelen met andere peuters van 2 tot 4 jaar: dat kan op de peuterspeelzaal van SKSG. Jouw peuter kan veilig zijn of haar gang gaan in verschillende speelleerhoeken en meedoen aan uitdagende, leuke en leerzame activiteiten. Uiteraard worden alle peuters begeleid door pedagogisch medewerkers die hen veel persoonlijke aandacht geven. Onze peuterspeelzalen zitten verspreid over de hele stad Groningen en het Westerkwartier. Kijk snel in onze locatiewijzer voor een peuterspeelzaal bij jou in de buurt!

Jouw peuter voorbereiden op de basisschool

Op de peuterspeelzaal maakt je kind kennis met zingen, voorlezen, bewegen en knutselen met materialen als verf, klei, potloden, water en zand. Ook leert het spelen en delen met andere peuters in de groep waardoor de overstap naar de basisschool straks een stuk makkelijker wordt. Ook bieden onze kindercentra veel extra’s, zoals VVE (voor- en vroegschoolse educatie) en andere leerzame, leuke programma’s. Zo stimuleren we jouw kind in de emotionele en sociale ontwikkeling: een goede voorbereiding op de basisschool.

Hoe werkt het?

Een peuterspeelzaalplaats bestaat altijd uit 2 dagdelen per week, 40 weken per jaar. In Groningen en Leek ben je vrij om zelf dagdelen te kiezen, mits er uiteraard plek is op de door jou gewenste dagdelen. De meeste peuterspeelzalen in Westerkwartier bieden vaste combinaties van dagdelen. Een ochtend is van 8.30 tot 11.30 uur en een middag is van 13.00 tot 16.00 uur, maar dit kan per locatie soms iets afwijken.

Meer weten?

Weet je nog niet zeker welke opvangvorm het beste bij jou en je kind past? Wij helpen je graag verder. Doe de opvangwijzer, reken uit wat je gewenste opvangvorm kost met de kinderopvangcalculator of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie (050 – 317 1390 of klantenservice@sksg.nl).

Inschrijven Rondleiding