Op een fijne plek lekker spelen met andere peuters van 2 tot 4 jaar: dat kan op de peuterspeelzaal van SKSG. Jouw peuter kan veilig zijn of haar gang gaan in verschillende speelleerhoeken en meedoen aan uitdagende, leuke en leerzame activiteiten. Uiteraard worden alle peuters begeleid door pedagogisch medewerkers die hen veel persoonlijke aandacht geven. Onze peuterspeelzalen zitten verspreid over de hele stad Groningen en het Westerkwartier. Kijk snel in onze locatiewijzer voor een peuterspeelzaal bij jou in de buurt!

Jouw peuter voorbereiden op de basisschool

Op de peuterspeelzaal maakt je kind kennis met zingen, voorlezen, bewegen en knutselen met materialen als verf, klei, potloden, water en zand. Ook leert het spelen en delen met andere peuters in de groep waardoor de overstap naar de basisschool straks een stuk makkelijker wordt. Ook bieden onze kindercentra veel extra’s, zoals VVE (voor- en vroegschoolse educatie) en andere leerzame, leuke programma’s. Zo stimuleren we jouw kind in de emotionele en sociale ontwikkeling: een goede voorbereiding op de basisschool.

Hoe werkt het?

Groningen
De gemeente Groningen heeft de wens uitgesproken om alle jonge kinderen gelijke kansen te bieden. SKSG deelt deze wens en vindt het belangrijk om kinderen een goede voorbereiding op het basisonderwijs te geven. Vanaf september 2018 gaat de gemeente Groningen de subsidies uitbreiden en inmiddels hebben wij groen licht van de gemeente om ons aanbod hierop aan te passen. Vanaf 1 september is de peuterspeelzaal in Groningen standaard 4 uur per dagdeel: een ochtend is in principe van 8.30 tot 12.30 uur en een middag van 13.00 – 17.00 uur, maar dit kan per locatie soms iets afwijken. Bij enkele locaties zijn bijvoorbeeld ook opvangblokken van 6 uur mogelijk. De peuterspeelzaal is voor álle peuters mogelijk voor 8, 12 of 16 uur.

Westerkwartier
Een peuterspeelzaalplaats bestaat altijd uit 2 dagdelen per week, 40 weken per jaar. In Grootegast en Leek ben je vrij om zelf dagdelen te kiezen, mits er uiteraard plek is op de door jou gewenste dagdelen. De meeste peuterspeelzalen in Westerkwartier bieden vaste combinaties van dagdelen. Een ochtend is van 8.30 tot 11.30 uur en een middag is van 13.00 tot 16.00 uur, maar dit kan per locatie soms iets afwijken.

Meer weten?

Weet je nog niet zeker welke opvangvorm het beste bij jou en je kind past? Wij helpen je graag verder. Doe de opvangwijzer, reken uit wat je gewenste opvangvorm kost met de kinderopvangcalculator of neem contact op met klantadvies voor meer informatie (050 – 317 1390 of klantadvies@sksg.nl).

Inschrijven Rondleiding