Info voor gastouders

Als gastouder bij SKSG maak je deel uit van een enthousiast team gastouders dat veel samenwerkt en samen uitstapjes met de kinderen organiseert, bijvoorbeeld naar de geitenboerderij of appels plukken in de fruitboomgaard. Op de maandelijkse inloopochtenden die SKSG organiseert is er alle ruimte voor collegiaal overleg terwijl de kinderen samen kunnen spelen. Gastouderopvang is opvang van kinderen tussen 0 en 12 jaar in het huis van de gastouder of bij ouders thuis. Ouders kiezen voor gastouderopvang vanwege de kleinschaligheid, de flexibiliteit en het persoonlijke contact met de gastouder.

Gastouders bij SKSG

Als gastouder vang je maximaal zes kinderen tegelijkertijd op, maar het precieze aantal is afhankelijk van je eigen wensen en mogelijkheden en de leeftijd van de kinderen.  Per kind ontvang je een vergoeding per uur. Je wordt ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang, want pas dan hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag. Als je deel uitmaakt van onze organisatie kun je als gastouder profiteren van activiteiten die vanuit SKSG georganiseerd worden. Er gaan bijvoorbeeld gastouders met kinderen mee naar een rondleiding bij FC Groningen of naar een theatervoorstelling. Ook kun je gebruik maken van de diensten van een ervaren team pedagogisch geschoolde medewerkers. Zij staan voor je klaar voor bemiddeling, begeleiding, ondersteuning en advies.

SKSG heeft een bestand van gastouders in Groningen, Noordbroek, en in het Westerkwartier in de volgende dorpen: Zuidhorn, Grijpskerk, Noordhorn, Visvliet, Oldehove, Boerakker, Niebert, Marum, Grootegast, Opende, Sebaldeburen, Korhorn, Oldekerk, Niekerk, de Wilp, Aduard, Leek.

Zelfstandige gastouders

Gastouders kunnen ook als Zelfstandig Gastouder samenwerken met SKSG. Deze zelfstandig ondernemers bieden professioneel kleinschalige kinderopvang aan. Hierbij maken ze gebruik van de kassiersfunctie van SKSG. Ze kunnen een beroep doen op onze kennis en expertise op het gebied van kinderopvang.
Als ondernemer ben jezelf verantwoordelijk voor het inrichten van je onderneming en de risico’s van het ondernemerschap. Met onze kennis en ervaring kunnen wij hierbij begeleiden en adviseren. Momenteel werken wij samen met 32 zelfstandige gastouders.

Gastoudercommissie

De medezeggenschap van gastouders is vastgelegd in de Gastoudercommissie. De Gastoudercommissie bestaat uit een aantal gastouders die één keer per twee maanden vergaderen in het bijzijn van Hoofd Gastouderopvang en een bemiddelingsmedewerker. De Gastoudercommissie bespreekt onderwerpen die specifiek gericht zijn op het werken als gastouder en heeft hierin een adviserende rol. Contactpersoon van de Gastoudercommissie is Marjolein de Haas, tel. 5735382 of mpdehaas@home.nl 

Belangstelling om SKSG gastouder te worden?

SKSG biedt ruimte voor samenwerking met zowel reguliere gastouders als zelfstandige gastouders. Heb je interesse om als gastouder met ons te werken? Kijk voor meer informatie verder op deze website of neem contact met ons op via 0503171391 of via  goo@sksg.nl. Je kunt je ook meteen inschrijven bij SKSG Gastouder worden.